Kladdiga rabarber... Mmmm...
Rabarberkladdkaka

Rabarberkräm:
4 dl rabarber i bitar
2 dl vatten
1 dl socker Blanda alla ingredienser i en kastrull, och koka upp.
Vrid ner värmen och låt småputtra till en kräm.
Låt krämen svalna helt.

kladdkaka:
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 dl rabarberkräm
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
ett par droppar röd hushållsfärg
Smält smöret och låt det svalna.
Smöra och sockra en springform.
(ströbröd drar åt sig vätska och gör att kakan blir torr)
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt rabarberkräm, hushållsfärg och vaniljsocker, vispa.
Tillsätt smör och mjöl och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan på 150*C i ca 35 min, kakan ska inte vara helt fast när den är klar.

Pudra rikligt med florsocker över kakan.
Resten av rabarberkrämen fördelas i små glas eller
bred ut över den kalla kakan.
Kakan serveras med lättvispad grädde.


Kommentarer
Trackback