midsommartårtan!
Triple chocolate cheesecake

Ingredienser:
300 g chokladkex
100 g smält smör
200 g vit choklad
0,5 dl kokande vatten
3 tsk gelatinpulver
750 g Cream cheese
1 dl socker
3 dl grädde
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad Botten:
Sätt ugnen på 175*C. Smöra en 22cm springform.
Smula sönder kexen i en matberedare och tillsätt smält smör.
Fördela smulorna i formen och tryck upp mot kanterna.
Grädda i ca 15 min tills botten satt sig.
Låt svalna medan du gör fyllningen.


Cheesecakefyllning:
Smält vit choklad över ett vattenbad. Blanda kokande vatten och gelatinpulver i en skål.
Låt stå 5 min. se till att allt gelatin löst sig i vattnet.
Vispa ihop Cream cheese och socker. Tillsätt grädde och vispa slätt och krämigt.
Häll i gelatin och blanda väl.
Ta en tredjedel av Cream cheeseblandningen och tillsätt den smälta chokladen.
Häll smeten i formen och ställ i frysen i 15 min.
Smält mjölkchokladen och låt svala något.
Ta hälften av Cream cheeseblandningen som finns kvar och tillsätt chokladen.
Ta ut formen ur frysen och häll smeten över den vita chokladen, dra ut ett jämt lager.
Ställ i frysen 15min.
Smält den mörka chokladen och låt svalna något.
Blanda resten av Cream cheeseblandningen.
Ta formen ur frysen och häll över det sista lagret, dra ut ett jämt lager.
Låt stelna i kylen ca 2 timmar.
Garnera med jordgubbar.


Kommentarer
Trackback