Välkommen rabarber!
Rabarber-moussetårta.

Botten:
1 färdigköpt marängbotten
Första lagret:
200 g vit choklad
1 tsk smör
2 äggulor
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
Lägg marängen i en form med löstagbar kant. Grovhacka chokladen och smält över vattenbad tillsammans med smöret. Ta från värmen och rör i äggulorna, ett i taget.
Vispa grädde och crème fraiche till en tjock kräm. Blanda ner chokladen och häll smeten i formen.
Ställ in i frysen minst 30 min.

Rabarbermousse:
1 Liter tärnade rabarberstjälkar
2 msk vatten
1 dl socker
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Blanda rabarber, vatten och socker i en kastrull och låt sakta koka tills rabarbern mjuknat, men inte tappat färgen. Mixa till en slät kräm. Krama ur gelatinet och blanda ner i krämen. Vispa grädden och vänd ner. Häll moussen över den frysta tårtan och ställ in i frysen ytterligare 4 timmar, eller över natten. Låt tårtan tina 30 min innan servering. Garnera med jordgubbar, några smala remsor rabarber som fått mjukna i varmt citronvatten, och vinbärsblad.


Kommentarer
Tårtgäst..
Å smakade gjorde den..Görgott!!
Trackback